És el moment en què Carmen Amaya aterra a Barcelona des de Mèxic, l'any 1963, per protagonitzar la pel·lícula de 'Los Tarantos'. Un rodatge que la va fer retrobar-se amb el barri que la va veure créixer, el Somorrostro. En aquell temps, la fotògrafa Colita només tenia 22 anys. L'havien contractada per fer les fotografies de la pel·lícula, arran de la qual va iniciar una intensa amistat amb Carmen Amaya. Des del primer moment va quedar impressionada per la personalitat de la bailaora. COLITA, fotògrafa "La primera vegada que la vaig veure ballar va ser en una pausa del rodatge. Els guitarristes es van posar a tocar i la Carmen va començar a ballar. Vem acabar tots plorant." Colita va continuar fotografiant l'artista durant tot aquell estiu: les trobades amb personatges il·lustres com Dalí; les seves últimes actuacions, com aquesta, al Palau de la Música, o la darrera de la seva vida, a Begur. Allà va passar els últims dies abans de morir. El fotògraf Julio Ubiña va captar amb la seva càmera la commoció que va suposar per a molts gitanos la desaparició d'Amaya. Unes fotografies que després va cedir a Colita. COLITA, fotògrafa "La mort definitiva és l'oblit, i si un fotògraf fa alguna cosa positiva, és lluitar contra l'oblit." La mostra es podrà visitar a partir de demà i estarà oberta fins al 7 de juliol.

Es tracta d’un recull d’unes 50 fotografies que Colita i Julio Ubiña van fer-li a la bailaora en el seu retorn a Barcelona. Va arribar a la ciutat per protagonitzar la pel·lícula de ‘Los Tarantos’. La majoria de les fotografies són de Colita, la prestigiosa fotògrafa barcelonina, que en aquell moment tenia 22 anys. L’havien contractada per retratar el rodatge del film i va ser llavors quan va conèixer Carmen Amaya i van iniciar una intensa amistat. Colita va seguir fotografiant la bailaora durant els mesos posteriors.

La mostra també recull imatges del fotògraf Julio Ubiña. Ell va ser testimoni de la commoció que va causar la mort d’Amaya a la seva casa de Begur entre la comunitat gitana i on era molt estimada.

L’exposició es podrà visitar a partir d’aquest dimecres i estarà oberta fins al 7 de juliol. A més s’han organitzat diverses activitats paral·leles: el 29 de maig i l’11 de juny, Colita farà dues visites guiades a la mostra.