És la primera vegada que es poden veure sinfonoles a la fira del disc. Es tracta d'antigues reproductores de vinils recuperades de bars, locals i hotels de l'època dels 50. Això sí, no estan a l'abast de tothom. JOSEP HERNÁNDEZ, sinfonola "Els preus depenen molt de l'època en què es va construir la sinfonola, la màquina: oscil·len des dels 1.000 euros fins als 5.000 euros, és un mercat molt ampli." Any rere any, la Fira del Disc es torna un espai més especialitzat dins l'esfera musical. Aquest any, els vinils de rock són el producte estrella amb uns preus que s'adapten a totes les butxaques. MANUEL CASAS "Aquí es donde puedes encontrar más material del que suele haber en las tiendas, cosas raras y temas de importación." JORDI FLAQUER "Jo des del blues, el jazz, el rock and roll, el soul, el country..." A banda de l'enorme varietat d'estils i de material musical, també s'hi han pogut veure paradetes amb productes de neteja especials perquè allò que s'ha comprat a la fira llueixi més a casa.

La compra de vinils viu un moment àlgid i les xifres mostren que és més que una simple moda. Set anys enrere només un 30% de l’oferta de discos eren en format vinil, però gràcies a l’auge que ha viscut aquesta tendència s’ha invertit.

Aquest esdeveniment es considera una de les cites més importants del món d’aquest sector i la segona o tercera a Europa.  Entre llibres, marxandatge i objectes musicals, els organitzadors ofereixen més de tres milions de peces amb preus que oscil·len entre els dos i els 1.500 euros.

Aquest any és el primer en què s’han pogut veure sinfonoles a la Fira: màquines reproductores de vinils que han estat recuperades de locals, bars i hotels de l’època dels 50. El seu preu oscil·la entre els 1.000 i els 12.000 euros.

La fira ha homenatjat Mike Oldfield amb material acumulat durant 25 anys pel col·leccionista Antonio Collado. També hi ha hagut concerts acústics per recordar Iggy Pop, Neil Young i Bruce Springsteen.

El públic de la fira cada cop és més variat. Anys enrere només s’hi trobaven professionals del so i col·leccionistes de més edat a la recerca de discos dels Rolling Stones o els Beatles, però ara és més comú veure’n molts acompanyats dels seus fills, que s’interessen pels vinils de Nirvana o Pearl Jam.