BERNARDO LANIADO-ROMERO, director del museu "Es importante respetar el trabajo que se ha hecho y que se hace. Yo no soy partidario de entrar y hacer cuenta nueva porque no es nada productivo."

Tot i els canvis, el nou director aposta per la continuïtat. A més del programa d’exposicions organitzat per al període 2012-2013, el museu presentarà la restauració del ‘Retrat de la mare de l’artista’, de 1986.

El museu vol fer del seu web la seva extensió virtual amb l’objectiu d’esdevenir el centre de referència local i internacional en la generació del coneixement sobre Picasso. Aquest lloc web esdevindrà un espai virtual de consulta que oferirà informació al públic, investigadors i especialistes que vulguin tenir un primer contacte amb l’artista o aprofundir en el seu coneixement sobre el món picassià. Es tracta d’oferir un coneixement més ampli i a l’abast de tothom de l’obra i la figura de Pablo Picasso, adaptant el museu a les noves formes de coneixement.

El 50è aniversari del Museu Picasso

El proper 9 de març de 2013 se celebraran els 50 anys de la creació del museu. Per aquest motiu, s’està treballant en diversos projectes que es presentaran en un seguit de mostres documentals, a través de les quals s’aprofundirà en la gènesi del centre, tot incidint en l’especial vincle entre la ciutat i el museu i, de manera especial, en la relació intrínseca d’un grup de barcelonins, clau en els inicis de la institució.

També es retrà homenatge al secretari personal i gran amic i confident de Picasso, Jaume Sabartés. Sabartés va liderar el procés de gestació del museu, que es va iniciar l’any 1960, amb la donació a la ciutat del llegat d’obres que posseïa de l’artista i una part del seu fons documental personal.