RICARD ROBLES, director del Sónar "Jo crec que l'èxit és com sempre que fagis una bona proposta, que artísticament sigui rellevant, que pugui interessar a tothom que tingui inquietuds, i ganes de saber per on va la música del nostre temps. I sobretot el recorregut i la constància de 19 anys que fa que tinguis guanyada una certa credibilitat, no només a nivell local, sinó internacional, perquè el 60% d'aquesta audiència està venint de fora del nostre país."

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) seran l’epicentre del certamen durant el dia, i la Fira Gran Via en prendrà el relleu de nit,  en una edició que els directors auguren que pot arribar a convocar  més de 80.000 persones.

New Order oferirà un primer concert reservat a convidats aquest dijous per obrir el certamen. Dissabte en faran un altre per a tots els públics. El cartell d’enguany inclou també habituals del Sónar com Richie Hawtin, la banda de hip hop The Roots i  Laurent Garnier; però també referents del món experimental com Alva Noto i Byetone.

La polèmica Lana del Rey farà el seu primer concert a Espanya en el marc del festival. Deadmau5 presentarà el seu gran xou visual i Hot Chip, nou disc. Com a proposta més arriscada, hi ha el japonès Masaki Batoh, que amb ajuda d’una màquina generarà música a partir de les ones cerebrals d’un voluntari.

Nina Kraviz,  Flying Lotus, Totally Enormous Extinct Donosaurs, When Saints Go Machine, Trust, Mouse on Mars, Darkside i el barceloní John Talabot, que encapçala la representació nacional són altres dels convidats més esperats.

Un concert sorpresa a la Boqueria

Pels volts de les dues del migdia s’ha anunciat que Richie Hawtin ofereix un concert aquest mateix dijous al Mercat de la Boqueria, un escenari on ja va actuar l’any passat. El prestigiós Dj oferirà una sessió gratuïta a la plaça Galdric, en el marc del festival Sónar. Es tracta d’una convocatòria sorpresa i d’accés gratuït que pot aplegar centenars de persones al mercat. Sembla que convocar concerts de forma inesperada s’està posant de moda als festivals barcelonins. De fet, fa unes setmanes, Wilco va oferir un concert sorpresa en una botiga de discos de la ciutat.