JOAN FRANCESC MARCO, director general del Liceu "I la Carol li ha posat la seva especial visió de la dona, amb una música meravellosa, amb uns cantants actors que estan esplèndids i amb la intenció que aquests adolescents, que molts d'ells hauran vingut a les temporades d'El Petit Liceu tinguin una oferta dins d'aquesta programació." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "El Reina Sofía o el Prado retallen. Home sí, retallen però reben 37 o 35 milions d'euros quan les nostres institucions reben absolutament misèria. La diferència és que una institució com el Reina Sofía es trobarà amb dificultats per comprar obres d'art, i els nostres el problema que tenen és de subsistència."

Fins fa uns dies perillava la inauguració de la temporada del Liceu perquè els treballadors havien convocat una vaga durant el mes d’octubre. La setmana passada es va desconvocar, ara bé, el conflicte laboral continua. Els sindicats negocien amb l’empresa el nou conveni col·lectiu, caducat des de fa mesos. La propera reunió entre les dues parts es farà el pròxim 15 d’octubre.

Reducció de pressupost per a 2013

L’alcalde Xavier Trias ha criticat que els pressupostos generals de l’Estat per a 2013 redueixen de forma dràstica les aportacions als equipaments culturals de Barcelona. Diu que desapareix la partida destinada a grans equipaments que suposen una despesa de capitalitat. Una partida vigent des que es va aprovar la Carta Municipal. Barcelona havia rebut fins a 15 milions d’euros per a aquesta finalitat, el 2012 el pressupost ja era de 3,6 milions d’euros i per a 2013 despareix.Per parlar de la reducció de pressupost en el sector, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha convocat per a aquest dimecres, 3 d’octubre, una reunió amb els responsables dels principals equipaments culturals públics catalans, a la seu del departament.