L'Ajuntament està estudiant els punts negres de Barcelona, és a dir, les cruïlles i passos de vianants que registren una major accidentalitat. És un dels quatre àmbits d'actuació en què s'han posat tots els esforços per assolir un objectiu: reduir la sinistralitat a la meitat. EDUARD FREIXEDES, regidor de Mobilitat "S'està treballant conjuntament Guàrdia Urbana, amb la gent de Mobilitat i d'Habita Urbà per millorar els passos aquesta conflictivitat que ara es produeix no hi sigui." També està previst augmentar els camins escolars i ja s'han començat a instal·lar radars mòbils a les zones 30 per garantir que els conductors en respecten el límit de velocitat. L'altre front són les bicicletes i resoldre els problemes de convivència que generen quan circulen per les voreres. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Estem redactant una nova ordenança de la circulació de la bicicleta que vetlli per la seguretat dels ciclistes en primer lloc, però que també protegeixi i eviti els conflictes amb els vianants. Els hi asseguro que de 10 o 20 cartes que rebo cada dia sobre el tema de circulació, la majoria són de persones indignades amb la manera com funcionen les bicicletes per la nostra ciutat." Trias ho ha dit durant el Fòrum Barcelona de Seguretat Viària, organitzat per trobar estratègies per reduir la sinistralitat. L'any passat van morir a Barcelona 31 persones en accidents de trànsit, vuit menys que el 2010. En conjunt, la sinistralitat a la ciutat es va reduir en un 2,4% i, a banda de les víctimes mortals, el nombre de ferits de gravetat també va baixar.

El Fòrum és un espai de debat entre els millors especialistes nacionals i internacionals en matèria de seguretat viària per posar en comú propostes i donar a conèixer polítiques i bones pràctiques en l’àmbit urbà.

A Barcelona els esforços de l’Ajuntament per reduir la sinistralitat s’han concentrat ara en quatre àmbits d’actuació: el control de les zones 30, l’estudi dels punts negres de la ciutat on es registren més accidents, l’augment dels camins escolars i resoldre els problemes que originen les bicicletes.