L’agent Juan José Salas Rodriguez va rebre una medalla d’or per una intervenció policial a l’any 2006 que el va deixar greument ferit. L’agent Luis Tirado ha estat guardonat amb la medalla de bronze per la seva actuació durant l’accident del creuer Costa Concòrdia, en xocar contra unes roques de la costa italiana, on ell viatjava com a passatger.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va presidir l’acte al Saló de Cent, va agrair la bona tasca que fa dia a dia la policia de Barcelona. Segons Trias, “podem estar orgullosos de tenir una Guàrdia Urbana com la que tenim, un cos que garanteix la convivència, la seguretat i l’ordre a la nostra ciutat”.

Col·laboradors amb la tasca policial

Entre les personalitats i entitats no pertanyents al cos reconegudes ahir, destaca la medalla d’honor atorgada a Miguel Ángel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC); a Juan Carlos Padín, fiscal de la Fiscalia Provincial de Barcelona; o a Enric García Doñate, intendent en cap dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella. També va rebre un guardó la presentadora del programa ‘Els matins’ de TV3, Helena García Melero.

Els ciutadans Yasser el Majidi i Vadim Moiseev van ser guardonats per col·laborar amb la Guàrdia Urbana en la detenció d’un conductor que havia provocat un accident i havia fugit.