(ACN) La soprano britànica Gemma Summerfield, de 31 anys, ha guanyat el primer premi de la 59a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas. El segon premi ha estat per a la mezzosoprano francesa Eugénie Joneau, de 26 anys, i el tenor de Corea del Sud SeokJong Baek, de 35 anys, s’ha endut el tercer premi. Els guardons oficials els han completat el baix rus Aleksei Kulagin, amb el quart premi; el baríton nord-americà Blake Denson, amb el cinquè, i el tenor italià Paride Cataldo. Tots estaven entre els 16 intèrprets de vuit països que han actuat aquest divendres a la prova final del certamen, que ha tingut lloc al Gran Teatre del Liceu. La vencedora de l’edició passada, la mezzosoprano espanyola Carmen Artaza, ha ofert un recital al mateix escenari.

Summerfield es va graduar al Royal College of Music International Opera Studio el 2016 i ha interpretat papers a ‘La bohème’ al Northern Ireland Opera, a ‘Falstaff’ a l’Scottish Opera, o a ‘La flauta màgica’ al Glyndebourne & Scottish Opera, entre d’altres. Fa tres anys, la soprano britànica va rebre el primer premi al Concorso Lirico Internazionale de Portofino.

Els principals guardonats tornaran a trepitjar l’escenari del Gran Teatre del Liceu aquest diumenge 30 a les sis de la tarda, en un concert amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Interpretaran peces del repertori que han cantat durant el concurs. El concert serà obert al públic, però també es podrà seguir via ‘streaming’.

Fins a 600 cantants de 61 països han participat en la 59a edició del concurs, una mostra, segons els organitzadors, que l’esdeveniment és un “referent” internacional. Alhora, afirmen que el concurs “és vist pels joves intèrprets lírics de tot el món com una gran oportunitat per llançar la seva carrera artística”.

El 93 % dels inscrits han estat estrangers, amb 187 participants de Corea del Sud, 48 dels EUA, 45 de Rússia, 27 d’Itàlia o 21 del Regne Unit. Hi ha hagut 39 intèrprets de l’estat, 11 dels quals de Catalunya. Del total de participants, 332 han estat dones i 268 homes.