Parlem amb els barcelonins Chaqueta de Chándal, un trio format per Guillem Caballero (teclats i veu principal), Natalia Brovedanni (guitarra i veus) i Alfonso Méndez (bateria i veus). Tots tres tenen un llarg passat musical i gaudeixen d’un present brillant amb la publicació del seu segon LP que, paradoxalment, han titulat ‘Futuro, tú antes molabas’, tot i ser una de les bandes amb més futur de casa nostra.

Guillem, Natalia i Alfonso havien format part d’Els Surfing Sirles, Santa Rita i (lö:muêso), respectivament. Tres formacions que tenen la seva empremta en el seu projecte actual: la psicodèlia, el punk i el krautrock d’aquestes formacions passades, ja van marcar el primer àlbum de la banda, ‘Gimnasia menor’, publicat l’any 2019, i continuen presents al disc nou, tot i que, com comenta Alfonso Méndez, “aquest disc potser sí que té cançons diferents al nostre primer àlbum per no avorrir tant, amb cançons més curtes”. “Fa més pujades i baixades”, afegeix Guillem Caballero, per explicar la variació d’estils musicals i ritmes que hi ha en els nou temes del darrer àlbum.

El que uneixen les cançons d’aquest disc és la ironia i l’humor. “El dia que deixem de passar-ho bé, plegarem”, sentència en Guillem. Per això, a les lletres de Chaqueta de Chándal —que ens parlen dels problemes contemporanis i de les contradiccions de la nostra societat— està sempre present la visió irònica i humorística de la postmodernitat, la generació a la qual pertanyen.

No sé si som moderns o postmoderns. Potser més aviat som ‘postviejunos’
Alfonso Méndez, ‘Chaqueta de Chándal’