Ferran Palau ha encetat el GuitarBCN 2022 amb debut al Palau de la Música. El de Collbató, que a principis de l’any passat va editar ‘Parc’, va sorprendre tothom llançant, al desembre, ‘Joia’, el seu sisè treball. És el disc que ha presentat al concert, amb algunes convidades que van col·laborar en l’enregistrament, com Maria Hein o Carlota Flaneur. “Celebro que fa 10 anys vaig treure el primer disc. Però no em demaneu moltes cançons antigues, perquè en tinc moltes de noves. D’aquí 20 anys, potser faig una retrospectiva”, ha etzibat el cantant amb sornegueria.

Pop intimista

Ferran Palau, com el seu amic El Petit de Ca l’Eril, conrea un estil que van anomenar “pop metafísic”, per la ingravidesa i indeterminació de les lletres, però ells mateixos han admès que el terme no s’havia de considerar massa seriosament. En tot cas, el seu és un pop intimista, delicat i, en aquest darrer disc sobretot, volgudament minimalista.

Al concert hi han assistit unes 1.200 persones. Tot i que ja no hi ha la restricció del 70 % d’aforament, l’ampliació d’entrades es va fer tot just una setmana abans del concert. “Estem esperançats per recuperar el 100 % i esperem omplir sales i escalfar els artistes, que han estat molt temps sense actuar”, comenta Judit Llimós, directora del festival.

El GuitarBCN recupera concerts posposats

Amb aquesta obertura del certamen, el GuitarBCN demostra la seva voluntat de fer costat als artistes locals. Destaca també el concert de Judit Neddermann (també al Palau) amb Joan Manuel Serrat i altres convidats per confirmar. També hi serà Andrea Motis (Apolo).

Tanmateix, el cartell és més internacional que l’any passat i recupera alguns artistes que van haver de posposar concert, com Ligabue, Zucchero, Pat Metheny o James Taylor. Ganxos potents, com ho són també Joe Satriani o, en l’àmbit nacional, la nova col·laboració entre Ariel Rot i Kiko Veneno.