Les dones del món cultural denuncien que no són prou visibles. Actrius, dissenyadores, directores o guionistes expliquen que es prioritza als homes davant les dones sense tenir en compte el talent de cadascú i se’ls ofereix més feina. També consideren que l’edat és un factor que va en contra de les dones.

Demanen més reconeixement  i igualtat d’oportunitats. En un àmbit on l’estabilitat laboral ja és de per si complicada, la diferència entre sexes dificulta encara més a les dones  poder mantenir la seva carrera artística i viure’n. Per això han cregut necessari reunir-se i manifestar-se abans d’afegir-se a la manifestació oficial que ja hi havia convocada.

Per altra banda, la lluita contra l’assetjament sexual és també un tema destacat que s’ha volgut reivindicar en aquesta concentració. Un assetjament durant un període de residència artística que l’afectada va denunciar va posar en marxa la unió de dones del món de la cultura contra l’assetjament. El moviment l’anomenen La Caixa de Pandora i agrupa més de 3.000 dones de tot l’estat espanyol.