BTV ha capgirat les dinàmiques de treball per un dia. Des de primera hora del matí, desenes d’alumnes d’escoles barcelonines han ocupat els estudis per participar en primera persona en l’elaboració dels continguts d’aquest divendres.

Fins a les 20 h s’emet una programació especial feta i protagonitzada pels més petits. Aquesta és la primera experiència d’una iniciativa que vol obrir les portes de la televisió pública a diversos col·lectius de la ciutat.

A la pàgina web de btvnoticies.cat, la Berta Figueres ens ha ajudat fent fotos i vídeos del que passa a la redacció.

Després de tanta feina, toca reposar forces. El dinar els ha servit per posar en comú l’experiència.

 

Tot un dia de programació en Versió BTV

L’experiment d’aquest divendres és el primer que es fa a BTV en el marc de la proposta ‘Versió BTV’, que s’ha dedicat a les escoles. Els nens en són els protagonistes des de les 8 h. Per exemple, els espectadors poden seguir el camí cap a l’escola d’en Guillem en un Slow TV a partir de les 8.45 h. A continuació, la Jazz Band de l’Escola Concepció actuarà al plató de BTV, dins del programa ‘Feel’. I els alumnes de l’escola Nou Patufet de Gràcia són els encarregats de fer les preguntes del ‘BTV+’ que haurà de respondre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A les 14 h, s’emet en directe el ‘BTV notícies migdia’, que hauran elaborat i produït una quinzena d’alumnes d’entre vuit i 14 anys. Així doncs, es veurà el resultat de la feina que hauran fet conjuntament amb els redactors de la casa. Excepcionalment, ‘La porteria’ s’emet en horari infantil (19.15 h) i sis jugadors de l’equip de futbol sala de l’Associació Esportiva les Corts – Ubae entrevistaran el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. A les 19.40 h, Hypatia Peteriz, alumna del Col·legi Claret, seurà al sofà de l”Àrtic’ amb l’escriptor Jordi Sierra i Fabra.

L”Entrevista amb l’alcaldessa’, el programa que BTV emet dos cops a l’any, tindrà també una versió juvenil en què membres de les entitats del Consell de la Joventut de Barcelona traslladaran les seves preguntes a Ada Colau.