Un miler d’estudiants d’instituts i universitats, segons la Guàrdia Urbana, han sortit al carrer en una marxa que ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume. La d’aquest dijous és la sisena jornada de vaga per rebutjar el decret 3+2, que suposa la implantació dels graus de tres anys de durada i màsters de dos anys. Segons el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el canvi comportarà una barrera en l’accés a la universitat per a les classes populars, devaluarà l’etapa dels graus i farà més necessaris uns màsters que oscil·len entre els 3.000 i els 27.000 euros a les universitats públiques. Els estudiants també rebutgen la LOMCE i també la llei d’educació de Catalunya.

La vaga dels estudiants ha rebut el suport del sindicat de professors USTEC-STEs, que ha demanat als docents que no posin proves per al dia d’avui o que si ho fan, l’absència dels alumnes no tingui efectes en l’expedient acadèmic.

Les mobilitzacions a espais com el campus de la Ciutadella de la Pompeu Fabra va començar aquest dimecres a la nit quan un grup van fer un tancada al recinte. Aquest matí, diversos estudiants no han deixat entrar ningú al centre fins que han arribat a un pacte amb la direcció de la universitat per tancar el campus fins a les 11 h. A primera hora s’han vist molts grups d’estudiants a les portes del centre que esperaven per entrar però només es deixava passar al personal docent i administratiu.