Una advocada especialitzada en noves tecnologies, una activista i representants del col·lectiu No Callarem han participat aquest dissabte en un debat sobre els límits de la llibertat d’expressió. Precisament, aquest dret fonamental és un tema de molta actualitat tenint en compte les causes judicials obertes contra persones o cantants com Valtònyc, acusat d’enaltiment del terrorisme per les seves lletres.

Una de les participants a la xerrada és l’activista Simona Levi, que ha alertat que des de les esquerres es promou un corrent de pensament “purità” que criminalitza el discurs de l’odi però alhora obre la porta a coartar la llibertat d’expressió. A més, Levi ha citat un estudi de la Universitat de Colúmbia que conclou que el diari ‘El País’ és el que més notícies falses, o “fake news”, ha produït en l’últim any.

Durant la xerrada també s’ha alertat del poder que tenen les grans xarxes socials en països com l’Argentina, on el 80 % de la població s’informa a través d’aquestes plataformes i no llegeix diaris.

El debat, que s’ha celebrat a la plaça de la Virreina, és part del programa de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, que s’allargarà fins al 21 d’octubre.