Diari la Jornada

Només ha funcionat en paper durant sis mesos. El diari ‘Jornada’ ha anunciat aquest dissabte que tanquen definitivament. Ho han fet públic després que l’assemblea general de sòcies cooperativistes del diari hagi pres aquesta decisió, d’acord amb l’estat de comptes actuals. Afirmen que no han aconseguit assolir el creixement necessari per garantir la viabilitat econòmica del projecte.

La primera decisió serà que el proper cap de setmana, 27 i 28 d’octubre, sortirà l’últim diari en paper als quioscos -un número especial de comiat-, però paral·lelament s’engegarà un ERO de la plantilla, de 23 persones, per tancar el projecte i sufragar els compromisos econòmics pendents. La directora de la publicació, Laia Altarriba, n’ha lamentat el tancament i ha explicat que els “ha faltat temps i diners”.

El projecte va néixer el 5 de maig com una cooperativa que tenia l’objectiu de mira la realitat “des de les esquerres transformadores” i el feminisme. La seva directora, Laia Altarriba, va presentar el projecte en una entrevista al programa ‘Terrícoles’, de betevé.