Aquest cap de setmana arriba el Liternatura, el primer festival literari sobre llibres que ens vinculen amb la naturalesa, l’anomenada literatura de natura. Seran dos dies d’activitats a l’aire lliure al bell mig de la serra de Collserola, al MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona.

Hi haurà presentacions literàries a càrrec d’autors estrangers i nacionals, xerrades, recitals, tallers i passejades pel bosc. El festival comptarà amb la presència del reconegut escriptor Philip Hoare, autor de ‘Leviatán o la ballena’ i ‘El mar interior’, així com també amb Sy Montgomery, Angharad Price i Hasier Larretxea.

El festival vol donar visibilitat a les publicacions de llibres de literatura de natura al nostre país, una tendència editorial a l’alça. “Era important crear aquest festival perquè a Catalunya i Espanya no tenim una tradició de literatura de natura suficient com per comprendre exactament què és”, explica la directora de Liternatura, Emma Quadrada. La literatura de natura és d’origen anglosaxó, en què el “nature writing” té una llarga tradició literària encapçalada per obres com ‘Walden’, de Henry David Thoreau.