En la mobilització, que ha estat organitzada pel Moviment pro-Amnistia de Barcelona, s’hi han pogut veure pancartes com “El poble no callarà” o “No permetis que demà puguis ser tu”.

Laia López, del Moviment pro-Amnistia Barcelona, ha expressat que la protesta mostra a l’Estat que “hi ha una gran part de la població que rebutja les seves formes d’actuació” i ha expressat la importància que “Valtonyc noti el suport de la població”. López ha apostat “per avançar cap a una amnistia total i que arribi un dia en què els presos surtin tots de la presó”.

Concentració en suport al raper Valtonyc

A la protesta s’hi han sumat diverses persones que estaven acampades a la plaça, que han reclamat la “llibertat per als presos polítics” i han demanat a la ciutadania que s’uneixi a la concentració de protesta a la travessera de les Corts en suport de les 14 persones detingudes aquest matí davant del TSJC en una acció de protesta.

El Ple, preocupat per la deriva autoritària

El Plenari ha donat suport al cantant Valtonyc i ha acordat una declaració institucional de defensa de la llibertat d’expressió en què es manifesta “la preocupació per la deriva autoritària de l’Estat”. Aura Ruano, de la plataforma No Callarem, ha demanat el suport de la ciutadania per derogar la llei mordassa.