Un dels pianistes espanyols amb més projecció internacional, Daniel Ligorio, ha encetat el cicle de recitals Estiu al Palau. El de Martorell ha interpretat ‘Embruix a París’, un programa amb vuit blocs amb obra del francès Claude Debussy i l’espanyol Manuel de Falla. Per dissenyar-ne el repertori, Ligorio s’ha inspirat en una trobada que, el 1910, va aplegar nombrosos artistes a casa del poeta Pierre Louÿs, entre els quals Debussy i De Falla. Els dos compositors ja es coneixien, i de fet va ser el francès qui va pagar els estudis parisencs del gadità.

‘Embruix a París’

En cadascun dels vuit blocs del concert, amb títols com ‘Arribada a París’, ‘Llum i tempesta’, ‘Folklore i misticisme’ o ‘La màgia i l’embruix’, hi havia peces de Debussy i De Falla. Són possibles converses que, segons Ligorio, “haurien pogut sorgir en aquella vetllada del 1910”. Es tracta de mostrar el contrast entre la música del precursor de l’impressionisme i el representant del nacionalisme musical espanyol. Daniel Ligorio té enregistrada una integral per a piano de Manuel de Falla i en prepara, precisament, una de dedicada a Debussy. L’altre projecte immediat és gravar els trios per a piano ‘Op. 170’ de Beethoven amb el Trio Arriaga, formació de la qual és el pianista des de fa 10 anys.

El cicle de recitals Estiu al Palau el completen actuacions del sevillà Juan Pérez Floristán i de dos guanyadors del Concurs Maria Canals, la croata Martina Filjak (2008) i el rus Evgeny Konnov (2018).