Llegir a les vacances d’estiu és un d’aquells bons propòsits que ens fem cada any. Disposar de temps lliure no és gaire habitual i sembla un bon moment per deixar-nos emportar per alguna història refrescant. Hem demanat consell a algunes de les llibreries de la ciutat més freqüentades com ara la jove Calders, situada al passatge de Pere Calders, a Sant Antoni, o la històrica Etcètera, del Poblenou, que compleix 35 anys recomanant llibres als veïns del barri.

La Ilíada

La ‘Ilíada’

La Llibreria Calders comença fort i aposta per un dels clàssics de la literatura occidental, la ‘Ilíada’, d’Homer. Aquest poema èpic de la literatura grega ens assegura hores d’entreteniment i poder reviure l’enfrontament èpic entre Aquil·leu i Agamèmnon. Abel Cotillas, que està al capdavant de la Llibreria Calders des de fa cinc anys, destaca que es tracta d’una nova edició i traducció en català de l’editorial Adesiara i que, si ens endinsem en el món de la Grècia clàssica, recordarem el nostre estiu de la ‘Ilíada’ per sempre.

Final

‘Final’, de Karl Ove Knausgard

Han estat sis volums de gairebé 1.000 pàgines cada un per arribar a aquest darrer llibre del noruec Karl Ove Knausgard. Segons Cutilllas, Ove no ha inventat cap gènere literari però ha portat la novel·la memorialística a uns límits fins ara insospitats. L’escriptor descriu la seva vida al detall des del 2009 i ‘Final’ es capbussa en els problemes que ens pot comportar l’exhibició de la nostra vida privada a un públic global.

Rastre del llamp

‘El rastre del llamp’, de Rebecca Roanhorse

Àlex Lerís té clar que els lectors més fidels ara mateix són les noies joves. I per a elles recomana la novel·la de ciència-ficció ‘El rastre del llamp’, de Rebecca Roanhorse, guanyadora dels premis més prestigiosos en aquest gènere, el Nebula i l’Hugo. ‘El rastre del llamp’ ens situa en una terra postapocalíptica afectada pel canvi climàtic i amb una protagonista femenina d’allò més poderosa. Amb la seva espasa i la seva retallada la Maggie erradicarà els antics monstres que van poblar la terra.

lladre tatuatges

‘El ladrón de tatuajes’, d’Alison Belsham

Lerís vol que passem un estiu amb una mica de sang i ens recomana aquest thriller de dones escrit per una dona. El propietari de l’Etcètera reconeix que l’ha sorprès que la novel·la estigui ambientada a Bristol, una ciutat poc freqüentada en el món dels assassinats. Si voleu aprendre a robar tatuatges de pells alienes, aquest és el vostre llibre.