És la imatge del dia a l'edifici Disseny Hub, que s'ha repetit durant tota la jornada: llargues cues al matí i també a la tarda. Però l'espera no ha superat els 45 minuts. Per evitar que al final el públic es quedés sense entrar a les exposicions, a partir de les set no s'ha permès a ningú afegir-se a la cua. PILAR VÉLEZ, directora del Museu del Disseny "Estem molt contents perquè fa molts anys que teníem aquest deute amb la ciutat de Barcelona de tornar a descobrir totes aquest col·leccions". A cada planta hi caben un màxim de dues-centes persones, i per això tot i la gran l'afluència de visitants no s'hi han produït aglomeracions. En aquesta primera jornada 10.300 persones han passejat per les quatre plantes del museu, una xifra que dobla les previsions inicials. Demà és el dia de descans, però dimarts l'equipament tornarà a obrir portes, i ho farà gratuïtament fins a finals de gener.

La jornada de portes obertes ha començat aquest diumenge després de la inauguració oficial, a la qual van assistir figures institucionals, veïns del barri i seguidors de les xarxes socials. L’afluència de visitants ha estat constant durant tot el matí i s’han format algunes cues per poder entrar-hi.


Les persones que arribaven per l’entrada superior de la plaça de les Glòries Catalanes han hagut de baixar al primer pis, i allà posar-se a la fila per poder entrar. Al voltant de les 12 h la cua quasi feia la volta per dins del recinte.

La directora del Museu del Disseny de Barcelona, Pilar Vélez, ha explicat que tenien la intuïció que l’obertura seria ben rebuda pel públic, però tot i així el resultat ha superat les expectatives.

Molts dels visitants hi han anat atrets per les informacions dels mitjans de comunicació, que durant els darrers dies han ensenyat imatges de tot el que es pot veure al museu. Aprofitant, doncs, que l’entrada era gratuïta, s’han apropat a fer-hi una volta. “Hi ha molts objectes curiosos que ens recorden la nostra infància”, explica Satuario López, un visitant.


El museu està estructurat en quatre plantes amb diferents temàtiques. La primera abasta peces relacionades amb el disseny industrial, en la segona hi ha exposades relíquies i antiguitats, la tercera es tracta d’un recorregut per la moda femenina del segle XIX al XXI, i l’última planta guarda una col·lecció de cartells i llibres de disseny gràfic.

“A nosaltres de moment l’exposició que ens ha agradat més és la segona, ja que hi ha peces extraordinàries”, expliquen la Charo i la Ramei. Altres visitants han vingut amb la família aprofitant que era festiu per donar una ullada al museu: “Ens agrada molt, sobretot el fet de veure l’evolució del disseny“, explica la Judit Curtichs.


Així doncs, a través de 2.000 objectes el museu mostra la transformació que ha desenvolupat el disseny en diferents èpoques i àmbits.

El Museu del Disseny obre cada dia de 10 a 20 h, excepte els dilluns, que roman tancat fins a les 16 h. La jornada de portes obertes s’allargarà fins al 31 de gener, i a partir d’aleshores l’entrada costarà sis euros, que serà vàlida durant dos dies.