Són els primers a estrenar el Museu del Disseny. Els veïns de la zona, però també els seguidors a través de la xarxes socials d'aquest equipament, que han rebut una invitació per descobrir dues mil peces que s'exhibeixen en les quatre exposicions que recorren el disseny de producte, les arts decoratives, la moda i el disseny gràfic. El camí per arribar fins aquí ha estat llarg, i això ha generat curiositat i, fins i tot, grans expectatives. "Amb el temps que portavem esperant perquè finalment s'inauguri, les expectatives eren grans, i pel que vist s'han complert." "M'ha agradat molt la idea de que cada pis es diferent, amb un comissari diferent i un dissenyador diferent, tens la sensació que entres a quatre museus." "És increible, té coses que dius uau!" El nou equipament té un fons de 70 mil peces, provinents de quatre museus diferents. Això ha fet extremadament laboriosa la feina de tot l'equip que ha treballat en aquest projecte. TERESA BASTARDES, cap de Col·leccions del Museu del Disseny "Ha estat titànic, i l'equip està molt satisfet perquè veure que la feina que has durant tants mesos, i que ara les peces llueixen d'aquesta manera i com el públic les pot visitar, estem contentissims." A cada planta s'ha calculat que hi caben un màxim de 200 persones. Avui en són moltes menys i per això els visitants poden passejar còmodament, perquè l'obertura oficial estava anunciada per demà quan s'espera que al llarg del dia unes 5.000 persones visitin aquestes instal·lacions. Aquest matí se n'ha fet la inauguració oficial en un acte institucional en què han participat nombroses autoritats, entre les quals, l'alcalde i el conseller de cultura.

Aquest diumenge el museu obre les portes al públic en general de les 10 del matí fins a les vuit del vespre. S’hi espera que al llarg d’aquesta primera jornada de portes obertes hi passin unes 5.000 persones.

Han passat dos anys des que el Museu del Disseny va tancar les portes del Palau de Pedralbes i va començar el trasllat cap al nou edifici Disseny Hub Barcelona a la plaça de les Glòries. Per primer cop els visitants podran passejar per les quatre plantes que té l’imponent edifici, gaudir de les exposicions i descobrir elements curiosos, com el primer televisor portàtil de l’estat espanyol o les famoses setrilleres antidegoteig que Rafel Marquina va dissenyar a principis dels anys 60.

El nou Museu del Disseny de Barcelona també aglutina les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat. Romandrà obert al públic de forma gratuïta fins al 31 de gener de l’any vinent.