Les obres de transformació del teatre van començar el juliol de 2011 i la primera fase va allargar-se fins a febrer de 2012, amb un cost de 400.000 euros. Per tal de garantir que el teatre no quedés totalment inactiu, les obres es van realitzar en períodes d’entre tres i set mesos.

En aquesta primera etapa, es va reformar la caixa escènica, des de la teulada fins al soterrani, i es va millorar l’acústica de l’edifici, ja que el soroll generava queixes entre els veïns.

La següent fase va ser la renovació de la platea i l’amfiteatre, que va fer-se de l’agost fins al desembre de 2013. Per últim, la tercera etapa va començar  a l’agost i ha durat fins aquest desembre, quan ha quedat enllestit el Teatre de Sarrià. Aquesta última fase ha tingut un cost de 600.000 euros.

S’ha instal·lat un nou sistema de calefacció, s’ha canviat el mobiliari i s’ha reconstruït el segon pis, així com també un nou vestíbul. A més, s’han rehabilitat les sortides d’emergència a l’escenari, els accessos per a persones amb limitació de mobilitat i la seguretat del recinte en general.

A les 17 h el teatre ha reobert per als socis amb l’espectacle ‘Història de Teatre i la seva gent’. La inauguració oficial, però, no tindrà lloc fins al 17 de gener a les 20 h.

A partir d’ara el teatre recupera de nou la seva programació habitual i ho fa amb l’emblemàtica representació de ‘L’Estel de Natzaret’. La novetat aquesta temporada, però, és la personalització de les butaques a través de la campanya “Apadrina una butaca”.

Una campanya, encara oberta, a càrrec de l’Associació Centre Cultural de Sant Vicenç de Sarrià que té la intenció de trobar un suport per part d’aquells que mantenen un vincle amb el teatre, i alhora per finançar una part de les obres. El preu de la butaca és de 300 euros i prop d’un centenar de persones, empreses i entitats han reservat ja la seva butaca.

Un teatre amb 107 anys d’història

El Teatre de Sarrià va ser inaugurat l’any 1907 amb l’actuació ‘L’Estel de Natzaret’. Es tracta d’una petita sala d’espectacles amb més de 100 anys d’història molt popular entre els veïns del barri.

Al llarg dels anys el teatre ha acollit representacions de la pròpia associació del barri així com d’altres centres. S’han representat vetllades poètiques, obres musicals, actes cívics i religiosos, entre d’altres.