Eren els primers en entrar a l'Ajuntament ben puntuals a dos quarta d'onze del matí. Desenes de persones anònimes però també cares conegudes han assistit a l'últim comiat a Joan Barril. L'afluència de públic ha fet que s'hagués de regular el pas al Saló de Cent perquè no hi cabia tothom. Ha estat una cerimònia que la família ha organitzat al detall. GLÒRIA, vídua de Joan Barril "Aquest lloc s'ha convertit en el cafè per parlar d'en Joan, de l'home, de l'amic, del professional però sobretot de la gran persona, alegre, amable, generosa, sempre pendent de la felicitat de tothom". JOAN OLLÉ, director teatral i amic de Joan Barril "I en el recuerdo el jubilo es igual a la tristeza, para nosotros el dolor es tierno. El tiempo, ya todo se comprende". JOAN BARRIL, fill de Joan Barril "Sí que és veritat que quan et fas gran descobreixes que el teu pare que té els seus defectes, i tot i així te'l segueixes estimant moltíssim i sense el molta gent que hi ha ara en aquesta sala no seriem les persones que som. Per aiò li vull donar les gràcies". L'anècdota de la cerimònia s'ha produït quan la sala s'ha quedat en silenci mentre sonava música perquè s'esperava Joan Manuel Serrat, que ha arribat uns minuts tard. Marina Rossel ha ajudat a omplir els minuts d'espera en una intervenció emocionada. Així la cerimònia ha tingut paraula però també música.

Ha estat una cerimònia d’homenatge i de comiat en què han tingut una presència destacada les paraules de record i la música. A dos quarts de dotze del matí ha començat l’acte en memòria de l’escriptor i periodista Joan Barril. Hi han parlat amics com l’escriptor Vicenç Villatoro, el catedràtic de ciències polítiques Joan Subirats, el director i autor teatral Joan Ollé, el periodista Pere Mas i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i hi han cantat Joan Manuel Serrat i Marina Rossell. La seva vídua i un dels seus fills també han volgut dedicar-li unes paraules.

Els amics n’han recordat anècdotes, com quan va portar una peixera al mig de la redacció del seu programa, i altres bons moments que han passat junts. Així mateix, han recitat fragments de les seves obres. Villatoro ha recordat aquest passatge de Barril: “Morir és més fàcil que veure morir, perquè veure morir és morir dues vegades”. A l’acte també hi han participat el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el tinent d’alcalde Antoni Vives, els quals han afirmat que aquesta era una bona ocasió per cedir el Saló a la família.

El Saló de Cent ha quedat ràpidament ple quan tot just feia un quart d’hora que se n’havien obert les portes. Desenes de ciutadans han anat fins a l’Ajuntament per retre el seu personal homenatge. La majoria dels assistents han recordat les estones de ràdio al costat de la veu de Barril.

El periodista i escriptor va morir als 62 anys la matinada de dissabte a causa de les complicacions d’una pneumònia, que patia des de feia dos mesos.