Cartell promocional de la Trobada Nacional de Gegants

La Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona i l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya vol celebrar els 600 anys de gegants a Barcelona i Catalunya sense estar-se de res. El 28 d’abril faran una trobada nacional que aplegarà més de 220 colles i més de 600 gegants d’arreu del territori català, a més d’altres vinguts de diversos punts d’Espanya. Per aconseguir-ho, però, necessiten trobar voluntaris que ajudin al desenvolupament de l’esdeveniment. “Serà un fet insòlit que no es tornarà a repetir o que segurament trigarà a veure’s en el temps”, asseguren des de l’organització.

Els voluntaris podran fer diferents funcions, com repartir acreditacions de l’acte o aspectes relacionats amb l’organització de les quatre plantades de gegants i cercaviles que hi ha previstes. Guiaran les colles participants i els camions, repartiran les acreditacions o repartiran l’esmorzar i els records de l’aniversari, entre d’altres. De moment, s’hi han apuntat unes 100 persones.

Com presentar-se voluntari?

Les colles pretenen que la trobada sigui una exhibició de la força del món geganter català i espera que la jornada sigui un èxit sense precedents. Per presentar-se voluntari només cal ser major d’edat i emplenar un formulari, obert fins al 5 d’abril.

Activitats previstes durant la jornada

L’inici de la trobada del 28 d’abril està prevista a les 11 del matí, amb quatre cercaviles simultànies que arrencaran des de llocs diferents (plaça d’Urquinaona, Estació del Nord, plaça Comercial i Parc de la Ciutadella) i acabaran a l’Arc de Triomf. Al passeig de Lluís Companys se celebraran balls protocol·laris i un altre de conjunt. També hi haurà parlaments i una festa final que ovacionarà la cultura gegantera catalana.