La vetlla per acomiadar la periodista cultural Anna Pérez Pagès s’ha fet aquest divendres al Tanatori de Sancho de Ávila. Centenars de persones han assistit a la cerimònia que s’ha celebrat a les 13.50 h. Pérez Pagès va morir la matinada d’aquest dijous deixant una trajectòria de més de 20 anys dedicats a informar i divulgar sobre la cultura. Companys de professió han demanat una butaca vermella al Teatre Lliure amb el seu nom per recordar-la.

Amics i familiars d’Anna Pérez Pagès han dit l’últim adeu a la periodista. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha lamentat la pèrdua d’aquest referent cultural. “Deixa un gran buit, la veies a tot arreu, a tots els teatres, perquè es preocupava per la cultura d’aquest país”, ha destacat Garriga, que també ha assegurat que la Generalitat buscarà com retre-li homenatge.

comiat tanatori anna pérez pagès

Molts companys de betevé, on la periodista va capitanejar durant prop d’una dècada el programa ‘Àrtic’, han passat pel tanatori. També s’hi han vist amics i periodistes com Gemma Ruiz, Ana Polo, Toni Puntí o el crític de teatre, Xavi Pardo. La presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, i l’arquitecta i exregidora de Ciutat Vella, Itziar Gonzàlez, han estat presents. “Era una persona de gran profunditat, inconformista i autoexigent que va situar la cultura al lloc que es mereix”, ha opinat Gonzàlez.

Una butaca vermella per a l’Anna

Durant el matí de condol, el periodista Toni Puntí, la directora de cinema Alba Cros i l’arquitecta Itziar Gonzàlez han demanat una butaca vermella al Teatre Lliure amb el nom de l’Anna i en record a la periodista. La iniciativa, que ha sorgit de Puntí, ha rebut el suport de tots els presents al tanatori.

Mostres de condol als escenaris

La consternació entre companys de professió i representants de l’àmbit cultural així com les mostres de condol continuen produint-se des que es va saber la notícia. Aquest dijous al vespre el Teatre Lliure va dedicar la funció ‘L’imperatiu categòric’ a la periodista. Els dos intèrprets de l’obra, Àgata Roca i Xavi Sáez, van recordar-la entre aplaudiments del públic i una rosa blanca dalt de l’escenari.

El programa de Catalunya Ràdio ‘Les dones i els dies’ també va recordar aquest dijous l’Anna Pérez Pagès. La directora i presentadora Montse Virgili va dedicar-li tot l’espai.