El Piromusical de la Mercè s’ha convertit en una cita clau per als que volen acomiadar la Festa Major. Les Fonts de Montjuïc, amb el castell de fons, serà una vegada més l’escenari per gaudir d’aquest espectacle pirotècnic i musical. Al llarg de mitja hora s’utilitzarà més d’una tona de matèria pirotècnica. En total, l’organització ha col·locat 7.000 artefactes pirotècnics de 200 mil·límetres de calibre que cremaran 1.373,03 quilograms de pólvora, amb més de 15.000 trets durant l’espectacle. Els focs es propulsaran a una altura màxima de 200 metres.

Cinc temàtiques: Roma, feminisme, 175 anys del Liceu, no a la guerra i final de festa

L’espectacle d’aquest any estarà dividit en cinc blocs musicals, amb diferents temàtiques i ritmes:

  • El primer bloc estarà dedicat a Roma, ciutat convidada de la Mercè 2022. Hi trobarem efectes que segueixen el ritme musical amb explosions de colors, palmeres i efectes creuats que es cargolen al cel.
  • El segon bloc tindrà relació amb el moviment feminista i el “Me too”. Per això es mostraran efectes i combinacions amb tonalitats de lila i morat.
  • El tercer bloc estarà dedicat a la commemoració dels 175 anys del Liceu, amb músiques clàssiques d’òpera en què es mostraran efectes més solemnes amb colors blaus i daurats, desmais i efectes vibrants en colors platejats, roses, verds i grocs.
  • El quart bloc simbolitzarà el rebuig a la guerra. Per il·lustrar aquest “No a la guerra”, hi haurà un seguit de peces musicals que parlen de la pau. S’incrementarà el ritme i hi haurà predomini de colors blancs i blaus.
  • Per acabar, el cinquè bloc, anomenat ‘Jumpin’ jive final de festa’, serà el més festiu, amb ritmes més pujats, efectes més potents i combinacions de colors més agosarades, que ens portaran a un final de multitud de colors previs a la potent tronada.

Un mes d’estudi per als focs artificials de la Mercè 2022

Pirotècnia Igual, l’empresa que ha dissenyat el Piromusical, ha fet un estudi d’un mes de la banda sonora i dels preparatius per sincronitzar l’espectacle amb 20 dies de treball per preparar-lo segons les indicacions de l’equip creatiu. Actualment el disseny de l’espectacle es fa utilitzant simuladors per ordinador amb programes especialment creats per realitzar focs artificials. Anys enrere, quan no es disposava d’aquests sistemes, la manera de treballar era amb paper, llapis i cronòmetre.