Les destrosses en una desena de comerços de Creu Coberta pels aldarulls de dissabte en les Festes de la Mercè s’han quantificat en 100.000 euros, segons l’Associació de Comerciants de Creu Coberta. La xifra inclou les destrosses a diverses botigues, com la Ros o la Xarcuteria Muntanya, que van saquejar i vandalitzar. També inclou els danys en set bars als quals van destrossar les jardineres i els vidres de les terrasses.

Xarcuteria Muntanya: “Farem el possible per obrir demà”

Els comerços treballen contra rellotge per reparar les destrosses i poder obrir demà. La Xarcuteria Muntanya ha col·locat una planxa de ferro per protegir l’establiment, ja que van trencar-los els vidres de l’entrada. “Estem intentant arreglar totes les destrosses de l’interior de la botiga, de moment, per intentar obrir demà, és el més important”, explica Sergio San Segundo, fill del propietari de la xarcuteria.

“Volem més seguretat al barri”

L’Associació de Comerciants de Creu Coberta agraeix la preocupació dels partits polítics barcelonins però demana a l’Ajuntament que les seves promeses es tradueixin en ajudes reals i, de cara a l’any vinent, en més prevenció. “Ja vam avisar que això passaria, com va passar l’any passat, per tant, és intolerable que hagi tornat a passar”, diu Lluís Llanas, president de l’entitat.

“No es pot permetre aquesta situació, el barri té por perquè aquestes situacions creen inseguretat i no volem inseguretat al barri”, diu Llanas. El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta assenyala que el vandalisme també es va traduir en cotxes cremats i mobiliari urbà vandalitzat i que “això no es pot permetre a Barcelona”.