Un any més, el correfoc és una de les cites més esperades de les Festes de la Mercè. Aquest any, però, els diables i les bèsties han estrenat escenari: per primera vegada han desfilat pel passeig de Gràcia. Prop d’una seixantena de colles de cultura popular, que representen diversos barris de Barcelona, han cremat al centre de la ciutat. Centenars de persones han volgut viure-ho en primera persona i han ocupat les voreres d’aquest eix per no perdre-se’n ni un detall.

La Porta de l’Infern, el popular correfoc de les Festes de la Mercè

S’ha obert la Porta de l’Infern al passeig de Gràcia i s’ha iniciat el correfoc adult de les Festes de la Mercè. Ha comptat amb una seixantena de colles de cultura popular, que representen diversos barris de Barcelona. Els diables de la Porta de l’Infern han recorregut el passeig de Gràcia des del carrer del Rosselló fins al d’Aragó i ha atret centenars de barcelonins.

El canvi d’ubicació, un èxit

El correfoc no ha pogut celebrar-se a l’emplaçament tradicional, la via Laietana, perquè està en obres. Tot i això, les colles de cultura popular que hi han participat han vist amb bons ulls el canvi d’emplaçament. Per exemple, membres de Beirao Percussió asseguren que “és un carrer ample que permet que tothom es llueixi”.

Primer han cremat els diables més petits

Com és tradicional, els diables més petits han estat els encarregats de donar el tret de sortida al correfoc. Més d’una trentena de colles han omplert de foc i pirotècnia el passeig de Gràcia, fent el recorregut invers del correfoc adult. De fet, Joan Camps, tècnic de Festes i Tradicions de l’ICUB, ha explicat a betevé que la quantitat de públic ha superat les expectatives: “Hi ha tanta gent que el passeig de Gràcia ha quedat col·lapsat i costa avançar”.

Els encarregats d’encapçalar el correfoc infantil han estat els Diables i Timbalers d’Ítaca, de les Corts. Va ser la primera colla de diablons de Barcelona i enguany celebra 40 anys.

La Mercè 2022: programa en PDF, concerts, Piromusical i portes obertes de les festes de Barcelona