cotxe Lady Di rodatge de 'The Crown'

A partir d’aquest cap de setmana la plaça de Francesc Macià es transforma en plató de la coneguda sèrie de ‘The Crown’. S’hi gravaran les escenes sobre les darreres hores de Lady Di abans de la seva mort en el sinistre de trànsit a París. Aquest divendres a la tarda, ja són visibles els canvis en l’emblemàtica plaça per transformar-la en la capital de França. I entre el mobiliari també hi ha diversos vehicles de l’època, entre els quals, un Mercedes Classe S, el cotxe en què va morir Diana en el dramàtic accident al pont de l’Alma, l’any 1997.

Més enllà d’introduir d’elements de mobiliari urbà que il·lustrin el París de finals del segle XX. Els responsables del decorat han localitzat vehicles de l’època i un cotxe del mateix model en què Diana de Gal·les va circular per París. A banda, també s’han col·locat elements com un quiosc o una columna publicitària.

Netflix no ha donat detalls sobre el rodatge. Malgrat això, el periodista i cinèfil Pere Vall ha avançat a betevé que les imatges d’aquest capítol es podran veure a la sisena i última temporada de la sèrie.

El rodatge a Barcelona d’aquesta sèrie dedicada a la reina Elisabet II estava planificat per al setembre, però es va ajornar per la mort de la reina d’Anglaterra. La productora va suspendre les gravacions en senyal de dol.

Barcelona, escenari de pel·lícules i sèries

No és la primera vegada que la companyia tria Barcelona com a escenari per a un rodatge. Al gener passat, la ronda de Sant Pere es va convertir en un l’escenari postapocalíptic de la seqüela de ‘Bird box’ a Barcelona.