La directora titular del Cor Madrigal, Mireia Barrera, s’acomiada del càrrec després de 26 anys de feina ininterrompuda. El Cor Madrigal ha organitzat una gira de comiat en honor seu, el qual inclou un programa ple d’obres significatives i representatives de la trajectòria que han viscut sota la direcció de Mireia Barrera. La gira de comiat va començar a Girona i ha passat pel Palau de la Música Catalana. El seu punt final serà a l’Estany el 31 d’agost.

Varietat d’obres

En el concert, que forma part del Cicle de l’Orfeó Català, s’hi han interpretat peces de Pau Casals, Eduard Toldrà i Leós Janácek, entre d’altres. Està dividit en dues parts. La primera, amb obres d’autors internacionals. Aquestes obres han marcat el Cor Madrigal, ja que els va suposar un repte, i per aquest motiu les han treballat durant anys. La segona part inclou obres d’autors catalans, les peces que sempre els han acompanyat, ja que des que es va fundar el 1951 el Cor ha mostrat una especial atenció per la divulgació d’autors catalans. A més, sempre ha mostrat preferència pel repertori dels segles XX i XXI. 

Directora durant un quart de segle

Mireia Barrera afirma que mitja vida de directora del Cor Madrigal ha estat clau en la seva vida. Ha après tot el que sap de l’ofici amb el Cor, ja que les seves primeres obres eren com a estudiant. Les primeres obres amb orquestra també les van començar junts i, a més, es van atrevir amb programes agosarats que a Catalunya no s’havien vist mai.