Al cor de Montjuïc hi ha els Jardins de Joan Maragall, una zona amb amples extensions de gespa, fonts d’aigua ornamentals, 32 escultures femenines i un palau al vell mig del parc.

Un espai tranquil amb un microclima ideal

Són uns jardins a l’abast de tots els barcelonins però alhora allunyats de la gran aglomeració de la ciutat. Es tracta d’un espai de tranquil·litat on només el cant dels ocells i el soroll de l’aigua trenquen el silenci. Les vistes també són un dels seus atractius, ja que des del mirador es pot veure tota la silueta urbana de Barcelona.

La barreja de la brisa marina, el vent de Montjuïc i d’humitat de la gespa converteixen aquests jardins en la opció més fàcil i propera per passar un matí refrescant. Durant èpoques de calor, el microclima del parc es manté com una bombolla, per això és una bona alternativa a la sorra i l’aigua del mar.

Horaris de visita

Els jardins obren les portes només els dissabtes, diumenges i festius a partir de les 10 h a les 15 h. A més, entre les 11 h i les 14 h, hi ha dues gran fonts ornamentals amb funcionament. Aquest horaris reduïts converteixen la visita a aquest parc en una experiència més exclusiva; a més a més, durant la setmana roman tancat perquè s’hi fa feina per preservar-lo i mantenir-lo net per a les visites del cap de setmana.

Uns jardins amb història

L’origen d’aquests jardins es remunta a l’Exposició Internacional del 1929 per oferir al rei Alfons XIII un espai per fer-hi gran rebudes i on també pogués descansar. El Palauet Albèniz és actualment la residència de la família reial a Barcelona i s’hi fan recepcions oficials de rellevància. Malgrat tot, el nom ret homenatge al gran músic Isaac Albèniz ja que, després de finalitzar els jardins va pensar-se d’ubicar-hi el Museu de Música, un projecte que no va prosperar però que va ajudar a batejar-ne el nom.