El Festival Cruïlla 2019 ha finalitzat aquesta edició amb 77.000 persones durant els quatre dies de concert celebrats al Parc del Fòrum de Barcelona, la xifra més alta fins ara. En total, segons els organitzadors, un 95 % del públic que hi ha acudit ha estat local i, a diferència d’altres festivals com el Primavera Sound, només una petita part són estrangers.

Des de l’organització també volen posar l’accent en què el festival ha estat amable amb els veïns, ja que tant dimecres com dijous els concerts només s’han programat fins a les 23 h i assenyalen que, tot i l’esforç de presentar una proposta de cartell paritària, no ho han aconseguit.

Aquest any el festival ha fet una programació de caràcter pluridisciplinari, en què a banda de música i actuacions molt variades (trap, rap nacional i artistes com Kylie Minogue i Vetusta Morla), hi ha hagut paradetes de menjar i altres activitats com un espai dedicat a l'”stand-up comedy” i el Cruïlla Talks. Aquest últim, es tracta xerrades de responsabilitat social amb l’objectiu d’obrir un nou camí cap a la responsabilitat medi ambiental: han estat conduïdes per l’Agnès Marquès i també hi ha participat l’Òscar Camps, fundador d’Open Arms. A més a més, ha estat el primer festival europeu a provar la tecnologia 5G: l’espectador ha pogut experimentar el concert en directe com si fos a l’escenari amb el grup musical a través d’unes ulleres de 360 graus.

Des del Cruïlla destaquen també que és un festival amb zero plàstic (els gots estaven fets de material biodegradable), i segons els organitzadors només n’hi ha dos al món.