MAYRA FA "És un concurs en el qual es pot participar amb una trompa, amb un flautí, amb un piano, amb percussió... Realment, hem d'anar a cercar la música i el músic." BERNAT CATALÀ, pianista "El premi, per mi, és el de menys. El que t'aporta més és la oportunitat de tocar, la oportunitat de curtir-te sobre l'escenari, que és l'important."

El el Concurs Obert d’Interpretació Musical L’Arjau vol premiar la interpretació del músic més enllà del propi instrument. És per això que la convocatòria és oberta a tots els instruments i formacions de cambra. De fet, L’Arjau permet que els participants escullin tant l’instrument com la peça que volen interpretar. Aquest concurs ha esdevingut una gran oportunitat per als músics més joves.

El participants competeixen en tres modalitats diferents: la de solista, la de cambra o la de música catalana XX-XXI (que tracta de potenciar la música de Catalunya). En l’edició d’enguany s’hi van inscriure prop de 340 persones. Totes elles van passar per una de les 16 fases de selecció que es van organitzar. Els premis que reben els guanyadors s’atorguen per categories, infantil i juvenil, i a la vegada per edats. La dotació total va des dels 65€ als 1.300€, que correspon al primer premi de la categoria juvenil de la modalitat de cambra. Més enllà de la quantia metàl·lica, els participants destaquen la gran projecció social que aquest concurs els proporciona.

El lliurament de premis i les mencions especials es faran dilluns, 4 de maig, a les 19 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.