Res a envejar de l'ambient del centre de la ciutat. Al Poblenou, fins i tot han rebatejat la rambla per Sant Jordi. Tots els llibreters s'han concentrat a la Rambla del Drac per compartir parades i activitats. La proposta ha atret sobretot el públic familiar, que ha agraït a gaudir del dia sense moure's del barri. "Hem vingut aquí principalment per ell. Fan activitats, pot córrer per aquí una mica. Estem més tranquils nosaltres també." "És una de les rambles també molt típiques de Barcelona, on es concentra la gent, hi ha molta vida i ens agrada com a tradició també." "Igual que al Poblenou, els llibreters d'altres zones de Barcelona han repetit la iniciativa d'organitzar un Sant Jordi més a prop dels barris. A Gràcia, és el segon any que celebren la Vila dels Llibres." MIREIA GISPERT, Llibreria La Memòria "Entre tots, entre cada una de les petites llibreries o mitjanes, podem oferir la gran llibreria de Gràcia." Però no és una parada més. Aquest és el lloc ideal on buscar rareses i llibres més especialitzats. "Abaix sempre hi ha gairebé el mateix a totes llibreries i, en canvi, aquí cada llibreria té una personalitat, ja té unes coses diferents i ja saps que pots venir a buscar coses interessants." "Al matí aprofito per anar al centre. I després a la tarda em quedo pel barri per veure algunes de les llibreries noves que han obert, que algunes no les tinc massa vistes." JOSEP CALVET, escriptor i historiador "L'important en un dia com avui és poder tenir contacte amb el lector, amb el públic interessat." Un espai on viure un Sant Jordi més còmode i tranquil i on també és possible aconseguir la signatura desitjada.

Per segon any consecutiu, la rambla del Poblenou s’ha convertit en la Rambla del Drac. La iniciativa és de les sis llibreries del barri, amb el suport de l’Eix Comercial del Poblenou i de les dues biblioteques més properes. Entre tots han proposat una oferta variada de llibres i un programa d’activitats a l’aire lliure, dirigida en molts casos al públic infantil. I, de fet, han aconseguit l’objectiu, perquè les famílies amb nens han omplert el carrer per gaudir de la diada sense les incomoditats del centre.

També a Gràcia, sota el nom de la Vila dels Llibres, vuit establiments del barri han concentrat les seves parades en un sol punt: la plaça de la Vila de Gràcia. En aquest cas, l’oferta complementa la que es pot trobar a la Rambla i les llibreries treuen al carrer un catàleg més especialitzat o fins i tot de rareses editorials. Escriptors de l’escena indie, entre d’altres, hi han signat llibres durant tot el dia i també l’Associació de Traductors de Catalunya ha ofert lectures d’obres traduïdes al català. Aquesta ha estat la segona edició de la Vila dels Llibres.