Les famílies són les principals partidàries de canviar la Rambla o el passeig de Gràcia pel passeig de Sant Joan per sortir a passejar per Sant Jordi. No hi ha grans aglomeracions i sí una oferta més àmplia en llibres per als més petits. En Julià Sánchez explica que és el segon cop que opten per aquesta alternativa: “Ja venim directament aquí, ens saltem la part d’anar al centre.”
Acabada la reforma del passeig entre la plaça de Tetuan i la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer a finals de 2014, les parades de llibres i roses han guanyat terreny fins a sumar més d’un quilòmetre de fira. El llibre de segona mà és el protagonista del nou tram. La Francesca i l’Anna Maria Blasco ho tenien molt clar: ja s’havien interessat per un llibre vell en una fira de Sant Feliu de Guíxols i aquest dijous l’han trobat al passeig de Sant Joan.
Per als qui sempre busquen llibres fàcils de portar al metro, una de les parades ofereix llibres en miniatura. Les temàtiques són ben diverses, des de clàssics com ‘El petit príncep’ fins a biografies, passant per reculls d’acudits.
Si Sant Jordi va combatre el drac ben equipat, en una de les parades s’hi poden comprar armadures i cascs de cavaller medieval. I per compres superiors a 30 euros, la rosa va inclosa.
La botiga Kaburi proposa els jocs de taula com a alternativa als llibres i les roses. Els qui han passat per la seva parada han pogut tastar ‘Khepri’, el prototip d’un nou joc per al qual s’ha engegat una campanya de micromecenatge.
El primer Saló de l’Escriptura, al passeig de Sant Joan
Sis escoles d’escriptura de la ciutat, com la de l’Ateneu Barcelonès, s’han sumat al primer Saló de l’Escriptura. Durant tota la tarda, s’hi han ofert tallers gratuïts per als qui es vulguin iniciar en la redacció de relats. Per exemple, el Laboratorio de Escritura ha donat les claus per combatre la por de la pàgina en blanc.