El director francès Bertrand Bonello és el gran protagonista del D'A d'enguany. El festival li dedica una merescuda retrospectiva, atès que ha filmat sis llargmetratges, dels quals només se n'ha estrenat un a Barcelona. La projecció al CCCB de la darrera, sobre la vida del dissenyador Yves Saint Laurent, va inaugurar el certamen. BERTRAND BONELLO, realitzador "M'interessaven les possibilitats que m'oferia, cinematogràficament, un tema visual, de novel·la, que transcorre als anys 70', època que m'interessa... El personatge, tot això, m'ho donava." La indústria del cinema francesa és una de les més importants a Europa i això es fa evident al festival. 6 de les 17 pel·lícules de la secció 'Direccions', la principal, són del país veí. L'altra filmografia destacada és, lògicament, l'espanyola, amb cintes que denoten ganes de renovar el llenguatge cinematogràfic. El director del festival en destaca un parell de la secció 'Talents', la dels creadors emergents. CARLOS R.RÍOS, director del festival D'A "Ion de Sosa amb 'Sueñan los androides', un director que jo crec que donarà molt a parlar..." CARLOS R. RÍOS, director del festival D'A "Hi a un col·lectiu de directores, que són les directores de 'Amigues d'Àgata', que jo crec que, conjuntament, com a directors independents cada una d'elles, se'n parlarà molt." El festival no oblida el vessant professional, amb un campus per formar crítics i unes jornades sobre màrqueting cinematogràfic.

‘Saint Laurent’, una pel·lícula sobre el famós dissenyador de moda francès, va inaugurar ahir el certamen. El director francès Bertrand Bonello és el gran protagonista del D’A d’enguany. El festival li dedica una merescuda retrospectiva, atès que ha filmat sis llargmetratges, dels quals només se n’ha estrenat un a Barcelona.

La indústria del cinema francesa és una de les més importants a Europa i això es fa evident al festival. Sis de les 17 pel·lícules de la secció ‘Direccions’, la principal, són del país veí. L’altra filmografia destacada és, lògicament, l’espanyola, amb cintes que denoten ganes de renovar el llenguatge cinematogràfic. El director del festival, Carlos R. Ríos, en destaca un parell de la secció ‘Talents’, la dels creadors emergents: Ion de Sosa amb ‘Sueñan los androides’, “un director del qual crec que es parlarà molt”, i un col·lectiu de directores, que han fet ‘Amigues d’Àgata’, que també.

El festival no oblida el vessant professional, amb un campus per formar crítics i unes jornades sobre màrqueting cinematogràfic.