Què?
El Palau Sant Jordi acollirà el 27 de març un concert amb 5.000 persones de públic. Les estrelles: Love of Lesbian, que faran un repàs dels grans èxits de la seva carrera. Tot un esdeveniment, tenint en compte que serà el primer concert multitudinari després d’un any de silenci com a conseqüència de la crisi sanitària. I sense distància social.
Com?
Per assegurar que no hi ha contagis, es repetirà l’experiència de la prova pilot a la Sala Apolo i es faran test d’antígens a tot el públic.
El sector fa temps que reivindica que la cultura és segura i el resultat de l’assaig a l’Apolo, en què no es va produir cap contagi per covid-19 entre els assistents al concert, ho certifica. Ara fan un pas més amb aquest macroconcert a un dels escenaris amb més capacitat de Barcelona.
Quan?
Dissabte 27 de març 2021 | 19 h | 23 €
On?
Palau Sant Jordi ( Passeig Olímpic, 5-7)
Cribratge amb test d’antígens
Per garantir la seguretat i evitar els contagis, es farà un cribratge previ als assistents del concert, entre altres mesures. Les proves d’antígens es faran en tres sales de concert barcelonines: l’Apolo, el Razzmatazz i Luz de Gas.
El públic podrà reservar hora a través d’una aplicació per fer-se el test i si donen positiu no hi podran assistir. Per tirar endavant el cribratge han contactat amb l’Hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Lluita contra la Sida, que es van encarregar de l’assaig a l’Apolo.
Dues setmanes després del concert, es repetiran les proves per detectar si hi ha contagis. Els organitzadors defensen que aquest cribratge també servirà com a mesura sanitària.
“L’aire serà millor al Palau Sant Jordi que a l’exterior”
Més enllà de les proves també hi haurà altres mesures de seguretat. El Sant Jordi es dividirà en quatre sectors perquè el públic de cadascuna de la secció no coincideixi amb la resta.
També s’evitaran les concentracions amb un accés regulat als lavabos i cues organitzades. A banda, es proporcionarà una mascareta homologada FFP2 a totes les persones que participin en l’esdeveniment.
Els organitzadors també han assegurat que el sistema de ventilació garantirà que l’aire serà millor a l’interior del Palau que a l’exterior. Les instal·lacions disposen d’un sistema que s’adapta a la normativa IDA1.
El Departament de Salut dona suport a la iniciativa
La proposta s’ha batejat com Festivals per la Cultura Segura i s’ha presentat aquest divendres en una roda de premsa a l’Estadi Olímpic. La iniciativa està impulsada per una àmplia representació del sector musical, amb moltes de les associacions de promotors musicals, músics i festivals, però també té un gran suport institucional. A la roda de presentació hi ha assistit la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, i el secretari General de Salut, Marc Ramentol.
Entrades a la venda per 23 €
Les entrades estan a la venda al web Festival per la Cultura Segura per un preu de 23 euros.
Calculen que la recaptació serà de 80.000 euros, tot i que el cost de l’organització de l’esdeveniment serà de 200.000 euros. Serà, per tant, un concert deficitari, perquè l’objectiu és demostrar que es pot fer un esdeveniment d’aquestes característiques i deixar enrere la mala situació de la música en directe.
L’anunci d’aquest macroconcert arriba la mateixa setmana en què el Primavera Sound ha fet públic que el festival es posposa fins al 2022.