La plataforma Construïm La Sarrianenca va concentrar-se aquest dimarts a la tarda a la plaça del Consell de la Vila i va intentar entrar un taüt a la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi mentre s’hi feia l’Audiència Pública. “El taüt simbolitza que la cultura popular de Sarrià està morint perquè l’Ajuntament l’està matant”, explica la plataforma, que aglutina 15 entitats de cultura popular i reclama una seu on ubicar-se i créixer.

Performance al nucli antic de Sarrià

Amb el lema “L’any que s’apropa tindrem casa pròpia”, una trentena de persones vestides de negre van concentrar-se a la plaça, on van fer un minut de silenci per reclamar un espai per a les entitats de cultura popular de Sarrià. Les 15 associacions que formen la plataforma van posar els seus emblemes dins del taüt i van intentar entrar-lo a la seu del districte, però no els van deixar.

Concentració de la plataforma Construïm La Sarrianenca davant la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi

Sense casa de cultura de Sarrià

Fa un any i mig que la plataforma Construïm La Sarrianenca demana a l’Ajuntament un espai on puguin reunir-se, assajar i col·laborar les 15 entitats de cultura popular de Sarrià, que aglutinen més de 800 persones. Demanen al consistori que adquireixi una nau privada amb qualificació d’equipament al barri de Sarrià. Davant la negativa del districte de Sarrià – Sant Gervasi, van presentar el seu projecte al Pla d’actuació municipal i van ser la proposta més votada per la ciutadania en la part participativa del PAM.

Fa tres anys l’Ajuntament va cedir una de les casetes del carrer de Canet a algunes de les entitats de cultura popular però no era suficient per encabir-les totes i en van acabar marxant fa un any. L’agrupació d’entitats també va demanar un procés participatiu per tenir com a seu Can Ponsic, però l’Ajuntament ho va desestimar.

Fora dels pressupostos participatius

Tot i això, el seu projecte no podrà ser escollit en els pressupostos participatius perquè no ha passat el cribratge tècnic de l’Ajuntament. La plataforma explica que el consistori argumenta que el valor immobiliari de la nau que demanen supera els límits pressupostaris, però les entitats asseguren que s’ha calculat malament aquesta xifra. Acusen l’Ajuntament de no tenir voluntat política per tirar endavant un projecte clau per mantenir viva la cultura popular del barri.