irene vallejo
Foto: Jorge Fuembuena

L’escriptora i divulgadora del món clàssic Irene Vallejo serà l’encarregada de llegir el pregó de Sant Jordi 2021 amb motiu de la celebració de la diada a Barcelona. En l’acte, organitzat per Biblioteques de Barcelona, Vallejo també conversarà amb el periodista Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

L’acte se celebrarà el dia 22 d’abril a les sis de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament i es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona i de les xarxes socials de les Biblioteques de Barcelona. La ciutat té pregoners de Sant Jordi des del 2003.

Llibres traduïts a 30 idiomes

Vallejo és llicenciada en Filologia Clàssica i va obtenir el doctorat europeu a Saragossa i Florència. El seu últim llibre, ‘L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic’, s’ha traduït a més de 30 idiomes i ha rebut guardons de prestigi com el Premi Nacional d’Assaig 2020. També ha escrit novel·les d’èxit com ‘La luz sepultada’ i ‘El silbido del arquero’. Recentment ha participat en el llibre ‘Pandemia. Miradas de una tragedia’ escrivint-ne un dels pròlegs.

Vallejo, divulgadora del món clàssic

Irene Vallejo s’ha sentit fascinada des de petita per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. En aquest sentit, a banda de la seva tasca d’escriptora, Vallejo també es dedica a la divulgació del món clàssic participant en conferències i col·loquis i col·laborant amb alguns mitjans escrits.