PATRÍCIA QUESADA, presidenta del Comitè dels Treballadors del MACBA "Entenem que hi hagi retallades, hi ha retallades en tots els sectors, però el que sí que volem saber nosaltres és cap a quin camí anem, si es produiran més retallades, quin és el futur que s'espera tenir de la cultura dins de Barcelona i com ens plantegen, bàsicament."

En la protesta hi han participat treballadors del Museu d’Art Contemporani, del CCCB, del MNAC i del Liceu, reunits en la plataforma SOS Cultura. Han alertat que els acomiadaments poden ampliar-se a la resta d’institucions culturals de la ciutat i han reivindicat una gestió cultural al servei de la ciutadania.

Després dels acomiadaments de nou treballadors fixos de la plantilla del MACBA, els membres de la plataforma SOS Cultura han afirmat que els treballadors de la resta d’equipaments culturals estan preocupats perquè la situació es pugui repetir i se’ls rescindeixin contractes d’un dia per l’altre. De fet, la plataforma s’ha creat arran dels acomiadaments del MACBA.