El Comitè 1r de Desembre-Plataforma d’ONG-Sida de Catalunya ha explicat avui que del 1.663.000 euros que van rebre ae 2010, aquest 2012 passaran a rebre 956.000 euros. Afirmen que aquesta retallada els impedirà mantenir els serveis d’atenció social, psicològica i d’inserció que ara donen a les persones amb VIH. Segons les ONG, l’atenció que donen no es pot substituir per la integració a la xarxa sanitària pública, “sobresaturada i també afectada per les retallades”.  Indiquen que també els programes de prevenció estan en perill. A més, asseguren que les entitats arriben allà on no arriba el sistema sanitari formal, i per això la seva tasca és tan important.

Per tot això, exigeixen el manteniment d’una partida pressupostària equivalent, com a mínim, a la de 2011 que garanteixi el tractament “amb dignitat” de les persones que viuen amb el VIH. També volen unes polítiques de prevenció que “impedeixin un repunt de l’epidèmia”.

A més, han convocat una concentració davant del Parlament per al 9 de maig, que coincidirà amb el ple de la cambra catalana. Volen repetir la mobilització cada vegada que hi hagi ple.