El Saló del Còmic ja està a punt i avui se n’ha presentat la programació. Aquest any un robot ha estat present en la roda de premsa, perquè els protagonistes d’aquest any seran ells, els robots: des de Mazinger Z fins a R2D2, i amb una exposició titulada “Robots en su tinta”. Els visitants tindran la possibilitat de participar en tallers de robòtica o veure per dins com era un autòmat del segle XIX i com n’és un del segle XXI.

En la cita d’aquest any el país convidat serà la Xina, i també hi haurà una important presència del sector dels videojocs i la música, que ocuparan diversos espais en les exposicions de Spiderman i de Little Nemo. Però una de les novetats més importants d’enguany és que es retrà homenatge a Moebius, un dels mestres del còmic, a través d’una mostra d’originals i dibuixos d’autors espanyols sobre ell.

El saló ha igualat el pressupost de l’any passat, 700.000 euros, tot i que té un 10% menys de subvenció de les administracions públiques, però ha augmentat les inversions i els patrocinadors privats. La mostra torna al palau número 8 de la Fira de Barcelona, el mateix escenari de les darreres edicions, que té més de 19.000 metres quadrats i on hi haurà 150 expositors.

Un dels principals atractius del festival és la presència de dibuixants internacionals. N’hi haurà un total de 50, entre els quals algunes estrelles com David Lloyd (‘V de vendetta’), Greg Capullo i Rags Morales (‘Batman’), Milo Manara (‘El click’) o Gilbert Shelton (‘Los fabulosos Freak Brothers’), entre d’altres.