Places exhaurides aquest diumenge per participar en la creació d’un curtmetratge d’animació al costat d’un cineasta amb molta experiència en aquesta disciplina, l’argentí Rodolfo Pastor. Una oportunitat única que han aprofitat tant els nens i nenes com els pares i mares, que han pogut protagonitzar la creació d’un curtmetratge. És un dels tallers d’aquest primer cap de setmana d’El Meu Primer Festival. Durant els dos propers s’acabaran de projectar aquests 80 films provinents de 18 països diferents, en 20 sessions familiars i 21 d’escolars. Es preveu una afluència total de 15.000 espectadors.

L’associació cultural MODIband impulsa i coordina el festival amb l’objectiu de difondre un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d’arreu del món. L’objectiu és entretenir, educar, estimular la imaginació i la creativitat i despertar l’esperit crític dels infants. A més d’aquest valor més didàctic, El Meu Primer Festival vol donar a conèixer un tipus de cinema que habitualment no es veu a les pantalles més comercials i també ensenyar la diversitat creativa que existeix en la producció cinematogràfica a nivell d’excel·lència artística. La majoria dels títols són d’animació.

En l’edició d’enguany, com a novetat s’estrena una nova seu, la sala Phenomena, que ha inagurat el festival amb la preestrena de la pel·lícula ‘Phantom Boy’. La codirectora d’El Meu Festival, Mireia Manés, destaca la presència de pel·lícules com aquesta, una producció francesa de baix cost, que s’allunyen del model del mercat americà. També emfatitza el fet que cada sessió està classificada per franges d’edat, la qual cosa facilita als pares l’elecció de la pel·lícula.

El Meu Primer Festival col·labora amb L’Alternativa, el festival de cinema independent de Barcelona, que hi projectarà curts experimentals i que també organitza tallers de creació cinematogràfica per als nens i les seves famílies al CCCB.  També hi haurà sessions als Cines Verdi, als Cinemes Girona, l’Institut Francès i a la Filmoteca de Catalunya.

Al llarg d’aquests dies també hi assistiran diferents cineastes com a convidats: Alain Gagnol, Karsten Fullu, Arnaud Demuynck, Fabian Erlinghauser, Rodolfo Pastor i el català Marc Recha, que podran interactuar personalment amb els nens que mirin les seves pel·lícules.