L’últim film de José Luis Guerin porta per títol “La academia de las musas” i serà l’encarregat de tancar el festival a la Filmoteca de Catalunya. Una projecció que Cristina Riera, codirectora del festival, considera “un honor”, ja que Guerin “és un dels autors més propers a L’Alternativa ideològicament i emocionalment, fins i tot, perquè és un dels autors que més ha apostat per tenir un llenguatge personal i lliure”.

Per la seva banda, el director, guionista i productor Hubert Sauper, també presentarà la seva darrera pel·lícula, “We come as friends”. L’autor de cintes com ‘La pesadilla de Darwin’ també impartirà una classe magistral sobre la seva manera de treballar.

També destaca una retrospectiva dedicada a la cineasta argentina Lucrecia Martel o films d’autors molt reconeguts dins el circuit independent com Jem Cohen o Ben Rivers, que difícilment arriben a Barcelona. Per això, Riera insisteix en què serà “la primera, o gairebé la primera, i probablement l’única oportunitat de veure aquestes pel·lícules a la ciutat”.

Una desena de llargmetratges i 22 curtmetratges conformen la secció oficial del festival d’aquest any en el qual tampoc no faltaran les seccions dedicades als nous creadors, als més petits o unes jornades professionals i d’assessorament. L’Alternativa Hall, a més, oferirà una programació diària i gratuïta al vestíbul del CCCB.