El festival Cruïlla 2023 de Barcelona se celebrarà al Parc del Fòrum els dies 5, 6, 7 i 8 de juliol del 2023. Enguany, s’han marcat ser encara més sostenibles i volen aconseguir ser el primer festival que treballi únicament amb energia renovable al Parc del Fòrum a curt termini. Per ara, han eliminat els plàstics d’un sol ús. Tots els envasos que hi haurà són biodegradables. Les ampolles d’aigua del festival seran de vidre i hi haurà vuit fonts d’aigua potable repartides per tot el Parc del Fòrum.

“Un festival divers i plural, com Barcelona”

El director del festival, Jordi Herreruela, ha posat el focus en la roda de premsa d’aquest dimecres amb el tipus d’esdeveniment que és: “un festival modern” i alhora “divers i plural que és reflex de la ciutat de Barcelona”. La cantautora Judith Neddermann també ha recollit els noms més destacats del festival i ha afirmat que és un “privilegi” ser al Cruïlla com a artista. A banda, ha explicat quins són els concerts que no es vol perdre, com el d’Omara Portuondo i Bomba Estéreo.

Un dels primers grups que va confirmar l’actuació al festival va ser la banda mallorquina Antònia Font, que torna 12 anys després al Cruïlla amb ‘Un minut estroboscòpica’. Entre els caps de cartell hi destaca Placebo, Sigur Rós i Franz Ferdinand.

Diversitat de grups i música

Destaca també la presència d’Omara Portuondo, Judit Neddermann, The Guapos i Yeico X Toni, que se sumen a The Offspring, Alt-J, Rubén Blades amb la Roberto Delgado Big Band, Moderat, Parov Stelar, Bomba Estéreo, Nicki Nicole, Wos, Los Van Van, Stay Homas, Sidonie, Leiva, Parov Stelar, Triquell, Ramon Mirabet, Amaia, Renaldo & Clara i Suu.

El Cruïlla torna a programar enguany shows d’humoristes com Iggy Rubín, Patricia Espejo, Adri Romeo o Ana Polo, entre d’altres. Aquesta edició, però, farà un pas endavant. El responsable del Cruïlla Comèdia, Oriol de Balanzó, ha anunciat que hi haurà un canvi d’etapa en aquesta edició i passarà a dir-se Cruïlla Comedy desplegant actuacions fora del festival d’estiu.

Al festival no hi faltarà l’art. Es crearan murals en directe i es pintaran els retrats d’alguns músics que actuaran en el festival.