Neix a la Nau Bostik B-Murals, un centre d’art urbà impulsat pel col·lectiu Difusor. Per presentar-lo a la ciutadania, organitza un festival de 6 dies (del 3 al 8 de juny) amb intervencions murals, exposicions, conferències, performances i tallers, el B-Murals Festival & Conferences. Destaquen les intervencions murals a l’exterior de la Nau de 13 artistes: Btoy, Elisa Capdevila, Gambin Rot, Greg Jager, Ilia Mayer, Irene Lopez Leon, Jaz, Justin Case, Kram & Eledu, Mina Hamada & Zosen, Musa & Aches, SheOne i Twee Muizen. A l’espai expositiu es pot veure el treball del primer artista resident, el madrileny Ampparito, conegut per subvertir els objectes i donar-los nous significats. Aquest cop ha arraconat els pinzells per treballar amb banderes de les quals n’inverteix els colors. Hi ha també un debat a l’entorn a la presència de l’art urbà en espais tancats (museus, galeries) i un sobre l’art urbà com a eina de transformació social i sobre els projectes que hi ha endegats a Barcelona.

Performances

SheOne i Andrea Parker protagonitzaran una performance d’art en viu establint un diàleg entre graffiti digital i música electrònica; i Illia Mayer actuarà amb una composició en temps real de paisatges sonors decorats amb enregistraments de camp manipulats. Finalment, B-Murals organitza també una intervenció participativa a càrrec de Javier de Riba pintant el terra i una master class de l’advocat Miquel Melendres sobre drets d’autor en l’àmbit de l’art urbà.

B-Murals és un projecte del col·lectiu Difusor que va guanyar al 2018 el Premi Lluís Carulla d’Emprenedoria Cultural. Establint la seu física a la Nau Bostik es vol convertir en un referent per als artistes urbans de la ciutat. Un centre on s’exposi regularment, hi hagi residències i activitats educatives sobre art urbà.