L’arxiu fotogràfic del fotoperiodista cortsenc Horacio Seguí és el testimoni d’una època de canvis, la dels anys 60. Ara, la seva figura i la seva feina en l’àmbit de la música seran el fil conductor del documental ‘El gran archivo de la música de los 60′.

Fruit d’un treball universitari

El documental l’estan produint un grup d’estudiants de comunicació audiovisual. Per al seu treball de fi de grau van començar a preparar-ne el guió però han decidit anar més enllà i realitzar-lo. El documental inclourà entrevistes, fotografies de l’època i escenes recreades. Berta Cortina, la directora del documental, explica que han volgut lligar la història d’Horacio Seguí amb la de la fotografia, que considera que va tenir un paper molt important en els canvis que es van viure als anys 60.

Fotoperiodista autodidacta

Horacio Seguí

havia estat treballador del Banco Hispano Americano i va iniciar-se en el món de la fotografia de manera autodidàctica. Va ser molt conegut per les seves fotografies del món de l’esport, especialment del futbol, però també va cobrir molts esdeveniments musicals i festivals. De fet, sobre la seva feina com a fotoperiodista ja se n’havia publicat un llibre fa poc més d’un any i ara diu que se sent orgullós de ser protagonista d’aquest documental.

En algunes èpoques Seguí va treballar simultàniament per a diferents diaris i revistes i tenia un ritme de treball frenètic. “Fins i tot he revelat dins dels cotxes”, explica. “Mentre un conduïa jo anava revelant, posant els líquids i traient-los i assecant amb els pantalons la pel·lícula o traient-la per la finestra perquè s’assequés més ràpid”.

El film es podrà veure al novembre

En aquests moments les estudiants són en el procés de filmació del documental i esperen acabar-lo abans de l’estiu. Esperen que el documental es pugui veure al novembre.