La cavalcada dels Reis Mags arriba carregada de novetats, amb un seguici d’uns 50 minuts estructurat en 12 grans blocs i 1.281 participants, entre actors, ballarins, músics i voluntaris. És l’espectacle més multitudinari de la ciutat i l’any passat va atreure més de 600.000 persones, que la van seguir en directe al llarg dels cinc quilòmetres de recorregut des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc.

Està previst que arribin amb el pailebot Santa Eulàlia a les 16 h al Moll de la Fusta, on els rebrà l’alcaldessa, que els entregarà la clau que obre les portes de les cases de la ciutat. Des d’allà s’adreçaran a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, d’on sortirà la cavalcada a les 18 h per arribar fins a Montjuïc a les 21 h. 

S’estrenen els Cors de la Pau i la Gran Caravana

Enguany obriran la cavalcada els Cors de la Pau i el seu seguici que volen fer bategar un missatge de concòrdia a la ciutat. El grup Bincraderia acompanya el seguici dels cors gegants que dins les Ingravidolles, amb llum pròpia vol omplir de pau Barcelona. La sintonia l’ha creada Arturo Calvo i Javier Herrero ha coreografiat l’espectacle.

Per primer cop es podran veure les diferents haimes que acompanyaran cadascun dels seguicis. Cada tenda mostra una escena que narra el llarg camí que fan Ses Majestats fins a Barcelona:

-la haima de la música, amb artistes que es mouen amunt i avall amb els seus instruments.

-la haima de la cuina, on es prepararan els àpats perquè els Reis i els camells s’alimentin. S’hi cuinaran menjars exquisits perquè puguin recuperar forces.

-la haima de la llum durà una bola lluminosa perquè ningú no es perdi en aquesta cavalcada.

-la haima de l’aigua acompanyarà el seguici perquè ningú no tingui set durant la cavalcada.

-la haima de les joguines més sorprenents, que fascinaran els més petits.

A més a més, la cavalcada estrena dos carrosses. La carrossa d’anar a dormir, que recordarà als nens que han d’anar a descansar d’hora perquè els Reis puguin començar el repartiment dels regals. Debuta també la carrossa de les joguines amb la pilota com a protagonista.  Com altres anys, la fàbrica de caramels llançarà set tones de caramels durant la desfilada.

Les protagonistes de la cavalcada seran les carrosses dels Reis, que aniran guiades per la patge Estel. També hi serà la carrossa del carbó, que recorda als nens que s’han de portar bé. Així com la carrossa de Correus, que recollirà les cartes dels nens fins a l’últim moment.

betevé ofereix en directe la cavalcada

Aquest any, la carrossa de betevé obrirà la comitiva, amb una novetat tecnològica. Es repartiran unes 50.000 corones especials entre els nens que segueixin la cavalcada. Les càmeres remotes de la carrossa de betevé les detectaran entre el públic i faran primers plans als nens. Aquesta imatge generarà una font d’energia lumínica que servirà per omplir l’energiòmetre dels Reis. betevé oferirà en directe la cavalcada de Reis 2018 amb un programa especial conduït per Núria Dias i Marcos Arizmendi.