El grup més guardonat dels premis Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana ha estat Els Catarres amb tres premis de votació popular: millor disc de pop-rock 2015 (‘Big vang’), millor lletra (‘En peu de guerra’) i millor portada.

Aspencat i Ebri Knight han empatat amb dos premis cadascun. El tema ‘Música naix de la ràbia’, d’Aspencat, ha estat premiat com a millor cançó de pop-rock i com a millor clip musical per votació popular. En la categoria de folk, Ebri Knight ha arrasat amb millor disc (‘Foc!’) i millor cançó (‘Foc’).

La votació popular també ha decidit que el grup Blaumut és el millor artista de l’any i que els valencians La Raíz han estat votats com a millor artista en llengua no catalana. D’altra banda, el grup Txarango ha estat premiat amb el millor directe i l’àlbum ‘10 anys‘, d’Els Amics de les Arts, com a millor DVD musical.

En cançó d’autor els vots populars han anat a Gemma Humet com a millor disc (‘Si canto enrere’) i a Roger Mas per la millor cançó (‘Ella té un cel als ulls’). L’artista revelació segons el públic ha estat el cantautor de les Terres de l’Ebre Joan Rovira.

La votació popular també ha decidit altres guardons. El millor disc de jazz de 2015 ha anat a parar a ‘The heart of jazz‘, de Toni Solà, mentre que en música clàssica, els vots del públic han atorgat el premi al millor disc a ‘Les éléments’, de Jordi Savall i Le Concert des Nations. Finalment, el millor disc per a públic familiar / infantil 2015 ha recaigut a ‘Arkandú’, del Club Super3, i la millor sala de concerts és la Sala Apolo.

El dia de la gala, que tindrà lloc a Girona el proper dijous 3 de març, també es lliuraran el premi a la trajectòria a Els Pets, en motiu dels 30 anys de carrera de l’agrupació, i el Premi Enderrock estrella 2016 a l’esdeveniment musical de l’any, que anirà a parar a Sopa de Cabra, pels 25 anys del llançament de ‘Ben endins’, l’àlbum més venut de la història del rock català.

‘Ben endins’ va vendre més de 110.000 còpies, que coincideix amb la tornada als escenaris del grup, ha fet que Sopa de Cabra es converteixi, de nou, en el grup més taquiller. A la gala del 3 de març també s’atorgarà el XIV Premi Joan Trayter per al millor productor i arranjador musical; en aquesta ocasió anirà a Tomàs Robisco.