El Castelloscopi fet per la colla de Castellers del Poble-sec és una estructura metàl·lica que té 35 pantalles que simulen ser cada casteller. A cada pantalla es projecten imatges captades des d’unes ulleres gravadores. Per tant, l’espectador pot observar com es veu un castell des de la mirada del casteller.

El Castelloscopi s’ha presentat aquest cap de setmana al Centre Cultural Albareda de Barcelona. Segons Quim Pérez, membre de la colla i responsable de comunicació del projecte, el Castelloscopi “és un material que relata vida i apropa als ciutadans les activitats dels castellers”.

La colla només tenia un parell d’ulleres i han enregistrat les imatges durant les actuacions de 2014 i els primers mesos de 2015. Al projecte hi han participat 177 mecenes, entre els quals hi ha vuit colles castelleres, que han fet les seves donacions a través de Verkami. El Castelloscopi és un projecte fet per membres de la colla del Poble-sec entre els quals hi ha informàtics i sociòlegs.

Els creadors del Castelloscopi asseguren que aquesta és una primera versió de la videoinstal·lació i que volen millorar-la. De moment ja estan pensant a exposar-la a escoles i entitats perquè serveixi com a eina divulgativa.